West coast LHC theory meeting 2009

image

West Coast LHC Theory Meeting


The first year @ LHC

April 17, 2009
UC-Riverside




This is the 7th in a series of meetings aiming to bring together the US west coast community to discuss issues relating to LHC physics.

The meeting will take place in UC-Riverside campus on April 17 (Friday), 2009.

The talks will take place in Room 205/206 in Engineering II Building (#194) located next to Physics Building (#504) (campus map).


Some additional information: Parking information: To park in the campus, you need to purchase a daily permit ($8.00, cash only) for Lot 13 at a kiosk (visitor parking). Lot 13 is the closest parking lot to the meeting place.

If you have a problem with a registration page, please email your information (name, affiliation, talk title, etc) to hyesung@ucr.edu.


Registered participants


Program:

9:30 - 10:20 (50 min) Jonathan Feng (Irvine) "Missing ET -- Not!"
10:20 - 10:40 (20 min) Masahiro Ibe (SLAC) "R-axion detection at LHC"
10:40 - 11:00 (20 min) Felix Yu (Irvine) "SPICE: A New Tool for Investigating Slepton Flavor Violation at the LHC"
11:00 - 11:20 (20 min) COFFEE    
11:20 - 12:10 (50 min) Tom Rizzo (SLAC) "Plenary on Black Holes at LHC"
12:10 - 12:30 (20 min) Sean Tulin (Caltech) "Electroweak Baryogenesis at the LHC"

12:30 - 2:00 (1.5 hr) LUNCH
   

2:00 - 2:50 (50 min) Johan Alwall (SLAC)

"Using the Matrix Element for New Physics properties"
2:50 - 3:10 (20 min) Randy Cotta (SLAC) "Dark Matter in the MSSM"
3:10 - 3:30 (20 min) Jonathan Walsh (Washington) "Techniques for finding heavy particles in jets at the LHC"
3:30 - 4:30 (1 hr) COFFEE & DISCUSSIONS    
4:30 - 5:20 (50 min) Graham Kribs (Oregon) "Dark Matters"
5:20 - 5:40 (20 min) Haibo Yu (Irvine) "Color Sextet Higgs at LHC"

6:30 DINNER
   


Local organizers: Jose Wudka, Hye-Sung Lee, Barbara Simandl (group secretary)

Previous Meetings: LBL (Feb 2006), UCSD (May 2006), UCD (Dec 2006), UCI (May 2007), SLAC (Jan 2008), UCLA (Nov 2008).

Last updated: April 20 2009